Casa Nieuws 16.08.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #2, 20.08.1998 / 23:25:50
Ja, het kan niet op, alweer een update, de Spider is er maar druk mee. En dit is niet zomaar een update, neen, het betreft hier een heuse verhuizing! Een maand of vijf lift de Spider nu mee op http://www.willemstad.net en dat is heel goed bevallen. Met dank aan Alexander en Willem. Maar op een bepaald moment wil men toch zijn 'eigen' spullen, dus een eigen domein en eigen ruimte op een Server. Deze fase is nu aangebroken, het nieuwe adres van de CasaSpider is:

http://www.nijhuis.net

De komende tijd staat op het oude adres een verwijzing naar het nieuwe. Pas echter tijdig je bookmarks en links aan. Dan gaat de Spider NU een borreltje nemen op deze nieuwe fase in zijn Internet-leven, sommigen zullen zich afvragen waar hij zal eindigen...

Update #1, 20.08.1998 / 20:44:42
Wel, zoals de meesten weten is de Spider dinsdag 18 augustus naar Nederland vertrokken. Hij had een voorspoedige vlucht, kon zelf zijn videofilmpjes uitzoeken, heeft heerlijk gedineerd, het was uit de kunst. Op dit moment is Casa echter zwaar aan het vervellen, een hele dag in de zon liggen op Klein Curacao kan zelfs een CasaSpider -die toch wat gewend is op dat gebied- niet ongestraft doen... In Nederland is het leuk, heden is de Spider in Rotterdam geweest alwaar hij een digitale camera gekocht heeft. Dit om verslag te kunnen doen van zijn reis naar Zwitserland aanstaande maandag. De eerste foto is inmiddels gemaakt en gedownload, uiteraard te bezichtigen in het Pictures menu onder het kopje Ricoh. Of volg de thumbnail-link, voor niet ingewijden: klik op de foto.

Diamonds Piet

Wij schrijven zaterdag 15.08.1998 ongeveer 15:36:48. Er is weer een hoop gebeurd deze week, dus dit heeft ook zijn weerslag op de CasaSite. Het is nu definitief dat de CasaSpider in Zwitserland gaat werken, in ieder geval is zijn ticket geboekt (dinsdag 18.08.1998 / 17:50). Nu is het een kwestie van uitzoeken wat er mee moet in de koffer. Voor de verandering wordt er dit keer op zaterdag al gepubliceerd. Dit komt omdat de Spider morgen al om 08:30 wordt verwacht bij het Seaquarium om met de Waterworld naar Klein Curacao te varen. De ideale plaats om de huid nog even lekker te roosteren. Waarschijnlijk zal er ook nog gewoon vlees geroosterd worden op de bbq, dat belooft een gezellige laatste stranddag te worden...

Nieuwe Banner

CasaSpider, el hombre de tu vida...

En niet alleen een nieuwe banner, maar ook een nieuw CasaMotto: CasaSpider, el hombre de tu vida... Het motto is weliswaar gejat, maar is dermate geniaal dat het nog wel even zal duren voor de Spider zelf een betere verzint.

De tellertest

Een tijdje heeft er een groot aantal tellers de welkomstpage 'gesierd'. Dit kon natuurlijk niet te lang duren, enerzijds zag het er niet uit, anderszijds kostte het meer tijd voordat de page getoond werd. Na gedegen onderzoek is besloten om de tellers van Nedstat en Extreme Tracking te behouden. Nedstat is nauwkeurig, telt weinig of geen dubbele bezoeken en heeft duidelijke grafieken. Voordeel van Extreme Tracking is de grote hoeveelheid historische gegevens die wordt bijgehouden, de systeeminformatie m.b.t. Operating System en Browsers en de ondersteuning van Timezones. Grappig is dat Diamond Piet onafhankelijk van het Spider onderzoek tot dezelfde conclusie is gekomen.
Zeker is het niet, maar heel misschien heeft de grote hoeveelheid buttons op het welkomstscherm ervoor gezorgd dat een aantal ongelukkige lezers de Hover buttons niet kon zien, zij zagen slechts grijze buttons waar je niet op kunt klikken. Op zich is dit een bekend Frontpage probleem. De CasaSpider houdt de zaak in de gaten...

Bruiloft Jan en Mila

Vrijdag 14 augustus was het dan zover, Jan en Mila zijn getrouwd. Zowat een heel jaar lang heeft Mila rondgelopen met de trouwringen en ze liet deze aan iedereen zien die wel of geen belangstelling had. Op een bepaald moment was er zelfs even een ring kwijt bij de Tropen, hij was uit haar handen gevallen en lag ergens tussen de tientallen mensen in. Gelukkig is de ring weer teruggevonden en kon het huwelijk doorgaan. Het feest vond plaats bij Wet & Wild Beachclub en was zeer geslaagd. Zaterdag kon Mila de CasaSpider melden dat de huwelijksnacht erg fijn was geweest.

Verblijfsvergunning

De verlenging van Casa's verblijfsvergunning lag al weer een week of twee klaar op het postkantoor in Punda. Dinsdag dacht hij 'kom, laat ik hem eens gaan ophalen'. Om 13:30 was de Spider in het postkantoor, bij loket 7. Er stond een kartonnen bord voor het loket 'Verblijfsvergunning, openingstijden 08:00 - 11:30 en 14:00 - 16:30'. Dat betekende nog een half uurtje wachten, de Spider ging Punda in maar had daar al snel spijt van. De scholen waren net weer begonnen en hordes jeugd zwierven door de straten, dat was niet relaxed rondlopen. Dus ging Casa weer naar het postkantoor. Hier staat een frisdrankenautomaat. Na het inwerpen van twee guldens wilde Casa een colaatje trekken. Maar er gebeurde niets. Na nog wat andere knoppen te hebben beroerd drukte de Spider op de retour knop, maar ook hier gebeurde niets. Toen kwam er een bewaker. 'Ja meneer, de cola is op, overal waar een rood lampje brandt is geen drank meer'. Nu brandde bij n cola vakje geen rood lampje, de Spider maakte de bewaker hierop attent. 'Ja, maar die is toch op', antwoordde de bewaker. 'Ja maar de retourknop doet het ook niet!' 'Nee, die werkt niet', zei de bewaker. Enfin, er bleek alleen nog maar kolita in de automaat te zitten, een mierzoet drankje. Uiteindelijk ging de Spider met die kolita in de rij staan. Om 14:15 was het loket echter nog steeds dicht. Casa ging bij het loket naast loket 7 maar eens informeren... 'gaat loket 7 nog open vanmiddag?' De dame antwoordde: 'Dat is van de verblijfsvergunningen, daar weet ik niets van, dat is een andere afdeling.' Om 14:25 besloot de Spider maar weg te gaan en de volgende ochtend terug te komen.

Woensdagochtend om 08:20 stond Casa al weer in de rij. Er waren twee klanten voor hem, een zat al in het hokje te praten. Het is altijd bloedheet in het postkantoor, dus na een kwartier waren de kleren van Casa al doordrenkt van het zweet. Na een half uur was de lol van het wachten er toch wel helemaal af, voorzover die er al geweest was. Gelukkig was er uitzicht op de dames van de postzegelvoorziening. Hiervoor waren twee loketten gereserveerd. Het waren aantrekkelijke dames. Ze waren met elkaar aan het lachen en grappen maken. Twee of drie keer kwam er een klant. Om 09:10 schoof de ene dame een bordje Closed voor het loket en ging ergens anders zitten om een broodje te eten. Toch wel frustrerend om dit te moeten aanschouwen. De Spider had het inmiddels zo warm dat hij haast niet meer kon denken, had hij op dat moment een mitrailleur in zijn handen gehad, had hij ongetwijfeld het hele postkantoor aan flarden geschoten. Gelukkig had hij geen mitrailleur. Door zijn hoofd spookten beelden van martelingen in Chili, dat kon nooit zo erg geweest zijn als het wachten in het postkantoor van Punda. De Spider stond nu vooraan in de rij. Af en toe kwam een vrouw uit een andere rij even voor hem staan om te kijken wat er binnen in dat hok gebeurde. Casa dacht nog: 'Als zij dadelijk probeert voor te dringen geef ik haar een waarschuwing en daarna wurg ik haar'. Gelukkig was dit niet nodig, om 09:25 was de Spider aan de beurt, hij had zich weer op een hoop ellende voorbereid, maar alles verliep voorspoedig. Binnen vijf minuten stond hij weer buiten met een verblijfsvergunning tot maart 2000. Dat is weer een zorg minder als hij in december weer voet op Curacaose bodem zet...

Schik met Dik

Vorige week beloofd, deze week nagekomen, een nieuwe column en wel van Dik Hendriks. Alleen de titel is aangepast, Schik met Dik klinkt leuk, maar de lijfspreuk van Dik zijnde Tot Zoens! dekt de lading toch beter. En de eerste keer is het al meteen raak want het betreft niet n doch maarliefst twee columns van onze Dik. Als beloning is er weer het een en ander omgegooid in het startscherm. Het Top!menu is verdwenen, de betreffende rubrieken zijn verhuisd naar het Lo Dems menu. Gevolg is dat er in het startscherm een button vrij kwam en deze is uiteraard bestemd voor de nieuwe rubriek Tot Zoens!

Hooligans

Deze week geen nieuws over de Hooligans, maar in dit kader is geen nieuws goed nieuws. Hoewel, de Hooligans hebben een nieuw huis, bekijk hun pagina via de link op de CasaSpider! Eerst zouden zij in een mooi oppashuis gaan wonen, dit ging op het laatst niet door, ja ook op Curacao worden antecedenten gechecked. De CasaSpider heeft vele goede kanten, dat mag bekend zijn. Een van zijn minpunten is dat hij wel eens dingen doet waarvan hij weet dat hij ze niet moet doen, maar ze toch doet. Heel vervelend. Zo heeft hij laatst Hooligan Emiel gevraagd om op zijn huis te passen als de Spider op weg is naar Zwitserland en de nieuwe bewoners Walter en Marco nog niet op Curacao zijn. Het gaat om slechts anderhalve week, maar een echte Hooligan heeft slechts tien minuten nodig om het paleisje van de Spider met de grond gelijk te maken. Ook moet Casa de buurt nog inlichten...

Domein

Zaterdag 15.08.1998 heeft de CasaSpider weer een stap voorwaarts gezet op het Internet. Hij heeft de domeinnaam nijhuis.net geregistreerd. Tevens gaat hij nu eigen ruimte huren bij imc-online. De organisatie wordt steeds professioneler. Op het moment dat het domein geactiveerd is en de CasaSite is ge-upload wordt dit op feestelijke wijze bekendgemaakt. Waarschijnlijk dus wel vanuit Zwitserland.

Hasta luego,

The CasaSpider.