Casa Nieuws 27.12.1998

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #03, 27.12.1998 / 19:57:03
En daar gaat er weer een, een update wel te verstaan. Ditmaal een minimale, maar toch, men wil actueel zijn of men wil dat niet... Er is een link toegevoegd en wel van Olga. Een beetje verwarrend is dat zij op haar website Maartje heet, maar ach... Vooral voor Disney-liefhebbers is de site interessant, bovendien staat er iedere week een joke en een raadsel op. Gauw kijken dus.

Verder heeft Alex sinds dit weekend de beschikking over een high-tech digitale camera, een Olympus. Deze werd ingewijd tijdens het Kerstdiner bij Roland. Alex heeft de Spider een aantal foto's toegestuurd en twee zijn er toegevoegd aan de alinea over dit Kerstdiner. Even naar beneden scrollen dus...

Geniet van deze update want de volgende vindt waarschijnlijk plaats in het nieuwe jaar...

Update #02, 27.12.1998 / 10:31:12
De CasaSpider gaat al aardig op het 8-uur journaal lijken, heden wederom een update. En ditmaal ter ere van het derde Kerstdiner, dat werd georganiseerd door Yvonne en gehouden werd bij Maaike en Ron. Dat klinkt toch logisch... Het aantal deelnemers aan dit Kerstdiner is gezien het geringe aantal nog op te  noemen: Maaike, een collega van Yvonne, en Ron dus, Jan Willem, Sjors (broer van Yvonne) en Brigit, Cai en Yvonne en de CasaSpider. Het eten was voortreffelijk, de hoeveelheden overstelpend. Het hoofdgerecht was haas, op een bepaald moment moest er wat geflambeerd worden in de keuken en de kans was aanwezig dat ook de op het dak wonende leguaan ongewild tot het Kerstdiner zou gaan behoren. Hmmm, leguaan schijnt ook lekker te zijn, maar dit jaar heeft hij het overleefd.

Het was een leuke avond, ook al begon een aantal mensen op zijn tandvlees te lopen na meerdere zware avonden. Het meegebrachte Triviant spel werd dan ook niet aangeraakt, dat wordt bewaard voor een andere keer.

Jan Willem en Sjors bij Kerstdiner #3

Heden is het een dagje uitrusten, morgen komt Diamond Piet aan op Curacao. Dit leidt ongetwijfeld tot wat reportages van het eiland. Mensen, neem het er vandaag nog een beetje van, eet de restjes op en dan op naar Oud en Nieuw!

Update #01, 26.12.1998 / 11:43:31
Jajaja, zo kennen wij de CasaSpider weer, het ene artikel is nog maar net af en daar is het volgende alweer. Wat een productiviteit. En wederom is het thema Eten met Kerstmis. Gisteren, eerste Kerstdag, vond het jaarlijkse Kerstdiner plaats bij Roland en wel voor de vijfde achtereenvolgende keer. De Spider heeft het niet allemaal nageteld maar er waren ongeveer 29 mensen. Het concept van dit diner is dat de gasten van te voren worden ingedeeld in kookgroepen en dat iedere groep een gedeelte van de maaltijd verzorgt. Ditmaal waren er maarliefst zeven groepen, hetgeen resulteerde in twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee nagerechten. Zeven gangen, het moge duidelijk zijn dat na afloop niemand meer honger had... :-))

Wat leuk is om te zien is de ontwikkeling die er in de loop der jaren is ontstaan. In de eerste jaren werd er nog wel eens teveel gekookt en bovendien werd alles op de tafels gezet. Dit jaar waren de porties beschaafd en werd het eten door de betreffende kookgroep op de borden geserveerd. Hierdoor zag het er bijzonder smakelijk uit en was het eten ook nog eens van voortreffelijke kwaliteit.

De organisatie lag bij Roland en dat staat borg voor een adequate oplossing, alles liep op rolletjes. Helaas schoot het Roland later op de avond in zijn rug en werd het nog een pijnlijke Kerst voor hem. Later bleek dat hij een acute spitaanval heeft ondergaan en een weekje rust moet houden. Gelukkig had Roland de beschikking over twee even charmante als hardwerkende assistentes, Kitty en Yolanda.

De Organisatie: Kitty en Yolanda

De CasaSpider was ingedeeld in een voorgerechtengroep met Walter en Marco. Het is duidelijk dat van een dergelijke groep geen culinaire hoogstandjes verwacht mogen worden. Gelukkig greep Kitty in en bood spontaan haar hulp aan, die uiteraard gretig werd aangenomen. Dit resulteerde erin dat Kitty de ideeen bedacht, de boodschappen deed, evenals de voorbereidingen en dan ook nog een voorbeeldbordje samenstelde. Het voorgerecht bestond overigens uit paté met granberry saus, meloen met ham, asperges, een bakje met een paar garnalen en toast. De mannen die hieronder zo trots het resultaat showen hebben feitelijk niet veel meer gedaan dan in de weg lopen, bedankt Kitty!

Voorgerechtengroep #1: CasaSpider, Walter, Marco

Wel, nadat het spits was afgebeten met het eerste voorgerecht, volgden er nog zes gangen. Het is een lange en gezellige maaltijd geworden. Doordat steeds een andere groep in de keuken staat is er ook veel beweging aan tafel en wordt er regelmatig van positie gewisseld en blijven de gesprekken en discussies levendig. Het was een geslaagd diner, op naar het volgende...

CasaCollage Kerstmis 1998

Wel, zoals in update #03 gemeld is er een aantal foto's van Alex binnengekomen. Ga hier het verschil bekijken tussen de Olympus (Alex) en de Ricoh (CasaSpider) camera's.

Wachten op de volgende gang...

Onderstaande foto is geselecteerd op compositie, de kleurencombinatie van de overhemden en het feit dat Jannie met kind op schoot en een in buik gevoerd wordt door de CasaSpider. Zo ziet men, met kerstmis is alles mogelijk...

Janny gevoerd door de Spider...

Hmmm, wij fluisteren weer... Schrijven kan de CasaSpider het haast niet noemen na een stilte sedert 8 (!) december. Maar heden, 25.12.1998 ongeveer 15:00:11 is er dan eindelijk weer een update. De reden voor de lange stilte ligt in het feit dat Casa ontzettend graag goede voornemens maakt voor het nieuwe jaar. Om deze reden heeft hij zowel de Website als zijn Lichaam verwaarloosd, nu kan hij immers vol overtuiging zeggen dat het in 1999 een stuk beter zal gaan...

De decembermaand is gebruikt om vele contacten weer op te halen, dus de Spider was niet zo vaak thuis 's avonds. En op zijn 'vrije' avonden was hij gewoon moe. Deze vermoeidheid kwam ook een beetje door de regen, ja het is haast ongelofelijk maar in december 1998 is er op Curacao waarschijnlijk meer regen gevallen dan het hele jaar in Nederland. Om de Spider zelf maar eens te citeren: het moet niet veel gekker worden! Bij de eerste sneeuwval is Casa wel definitief en voorgoed vertrokken. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel op Curacao, zo nu en dan kan men nog best in het zonnetje liggen. Bovendien doet het vreemde feit zich voor dat men er dan nog meer van geniet, heel vreemd...

Even een korte bespreking van enige websites. De Hooligans zijn verdacht rustig, het schijnt dat Hooligan Jeroen het druk heeft. Nu echter de Spider weer tot leven gekomen is mogen de Hooligans natuurlijk niet achterblijven. Een site die ook tot leven is gekomen is de Nijhuis Familiekrant. De roemruchte familie heeft toegeslagen met een heuse Kersteditie. En dan last but not least de site van Diamond Piet, binnenkort live op Curacao te bewonderen... Dit gezelligheidsdier heeft een cursus Kerstboom-in-elkaar-zetten opgezet, compleet met Goede-smaak-adviezen. Gaat dit alles zien!

Kerstmis. Het feest van eten en drinken. Nu is dat natuurlijk niet helemaal waar, mensen zoeken elkaar op, de sfeer is toch altijd speciaal en ja, er wordt veel bij gegeten en gedronken. Zo hebben wij gisteren Kerst op zijn Venezuelaans gevierd. Dit betekent dat men zo tegen middernacht begint met eten. Na het eten werden de kadootjes uitgepakt. In tegenstelling tot Sinterklaas hoeven er geen gedichten bij te zitten. Wel is het de bedoeling dat de gever van het kado zich bekend maakt, deze regel viel echter in het water... Het avondje vond plaats bij Krijn en Gerbys. Gerbys was zoals gebruikelijk de ideale gastvrouw en ik denk dat er weinig mannen zijn die het bezwaarlijk vinden om haar in 80 Kb formaat te aanschouwen... :-))

Gerbys als Kerstvrouw

Zometeen gaat Kerstdiner #2 van start. Op eerste Kerstdag is het traditie dat dit diner plaatsvindt bij Roland en Aimee. Helaas is Aimee een paar weken geleden definitief terug naar Nederland gegaan, een mooie traditie dreigde daarmee op te houden. Gelukkig wilde Roland perse dat dit Kerstdiner, dat juist dit jaar zijn lustrum gaat beleven, doorgaat.

Tijdens het schrijven van het CasaNews is de Spider inmiddels al een paar maal gebeld door Edgar. Edgar is dit weekend voor het eerst naar huis. Uiteraard gaat dit met veel problemen gepaard, hij zit in een rolstoel en kan eigenlijk alleen zijn rechterarm gebruiken. Hij verheugde zich enorm op zijn PC en wilde graag via ICQ op het Web. Voor de zekerheid was er al nieuwe telefoonsnoer gekocht, de oude was namelijk aan het doorroesten. Ook had hij, heel verstandig, gevraagd om zijn wachtwoord voor IBM te resetten. Dit is helaas niet gebeurd, dus nu was hij wanhopig op zoek naar iemand die hem een wachtwoord kon geven. Tja, dan zit je zo dicht bij je PC en het World Wide Web en word je tegengehouden door het ontbreken van een wachtwoord, heel frustrerend.

Wel, zo voor een eerste keer na zo lange tijd is dit wel voldoende CasaNews. Rest de CasaSpider om iedereen het volgende toe te wensen:

Gelukkig Kerstfeest

Bon Pasku

Feliz Navidad

Hasta luego,

The CasaSpider.