Casa Nieuws 24.01.1999

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 24.01.1999 / 20:03:33
Wij schrijven zondag 24.01.1999 ongeveer 20:03:33. En weer zit er een week op. Eerst even dit. Krijn kwam op het werk even bij de Spider langs en vroeg of het mogelijk was om het oude nieuws nog te bekijken, met name het verhaal over de beklimming van de Christoffelberg. Nu heeft de Spider hier vlak boven een buitenproportioneel grote button geplaatst met daarin de tekst CasaNews History. Indien men hierop klikt, ja het is voorwaar ongelofelijk, kan men alle, de Spider herhaalt: alle oude nieuwsflitsen nog eens teruglezen. Echt iets voor een koude winteravond. Krijn was hier zeer verheugd over. Op de vraag van de Spider hoe hij in godsnaam die button over het hoofd gezien kon hebben antwoordde Krijn: 'ik dacht dat het een foto was'. Krijn heeft het vrij druk op het werk.

Maandag 18 januari is de Spider thuisgekomen bij Ron en Sandra. Het is een leuke avond geworden, nu maar hopen dat het verslag daar een juiste afspiegeling van is. Klik snel op de Thuis! button, nee Krijn dat is ook geen foto, en begin te lezen... Overigens heeft Casa er best begrip voor als iemand zelf het initiatief neemt om hem uit te nodigen, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand om bepaalde redenen graag iets van zijn leefomstandigheden aan Nederlandse familie en vrienden wil laten zien. Schroom dus niet en vraag deze Gast aan Tafel...

Dinsdagavond stond in het teken van het afscheid van Yvonne en Cai. Daarom had de Spider hun en ook Larissa uitgenodigd voor een ouderwets Boerenbridge avondje. Met name Larissa, die toch alleen maar jus dronk, was goed op dreef. Op een bepaald moment stond Cai op 66 punten. De Spider zei tegen hem dat dat bijna het getal van de duivel was. Yvonne vroeg: 'Zes zes zes is het getal van de duivel?'. Larissa: 'Nee, driemaal zes'.

Cai, Yvonne en Larissa. Laatste avond in deze samenstelling...

De volgende dag vertrokken Cai en Yvonne in Casa's pauze. Dus hij kon nog even afscheid nemen op Hato. Het is toch wel het einde van een episode, Yvonne kwam ongeveer op hetzelfde moment op Curacao als de Spider. Een aantal mensen van de Francler-groep, tegenwoordig Sql Integrator, kan zich zeker het meisje in het rode jurkje nog herinneren. Zelf weet Casa nog wel dat hij die eerste avond met Yvonne en Cor na de Happy Hour doorging. Wat hij zich niet kan herinneren is een gelegenheid waarbij hij zo weinig aan het woord kon komen, tijdens een gesprek van om en nabij de vier uur heeft hij waarschijnlijk 22 seconden iets kunnen zeggen. Tijdens deze 22 seconden diende hij dan wel zijn hand op de mond van Yvonne te houden. Een bijzonder mens.

Yvonne speelt altijd de hoofdrol in haar eigen toneelspel...

Maar op woensdag 20 januari 1999 is het dan toch stil geworden op Curacao. Onderstaande foto dient als bewijs dat ze ook inderdaad gegaan zijn, het is onbekend wie de slingers heeft opgehangen...

Het duurde nog even voor ze echt weg waren... :-)

Ja, als men op een eiland woont kan men maar beter wennen aan afscheidnemen. Gelukkig komen er ook weer nieuwe mensen bij, dat geeft nieuwe inspiratie.

Zaterdag was een drukke maar leuke dag. De Spider ging om 10 uur 's morgens naar Paloma, zijn lerares Spaans. Doel was het vervolmaken van de website en het was zeer plezierig om deze site samen met haar op te bouwen. Eenieder op Curacao die Spaans wil leren moet zeker eens gaan kijken. Het adres is: http://www.nijhuis.net/unamuno. Een leuk moment is altijd het nemen van foto's. Iedere keer blijkt dan weer dat ook zelfverzekerde en goeduitziende vrouwen veranderen in onzekere wezens die alleen nog maar lijken te bestaan uit pukkels en verder natuurlijk veel te dik zijn. De Spider is er inmiddels wel achter dat een belangrijke eigenschap om een goede fotograaf te worden het wegnemen van onzekerheden is.

Paloma, klassiek Spaans...

Overigens staat de link inmiddels ook onder de Links button, die logischerwijze helemaal rechtsboven in het scherm staat. Het was een gezellig dagje en om 17:00 uur werd de laatste versie gepubliceerd. Hierna moest de CasaSpider snel naar de Centrum supermarkt, want om 20:15 moest hij alweer bij Edgar zijn. Edgar was het weekend uit het Verriet-instituut ontsnapt en zat lekker thuis. We hadden met een paar mensen afgesproken bij Hollywood. Het viel eigenlijk best mee om Edgar uit de rolstoel in de auto te krijgen en andersom. Overigens is Curacao zo gek nog niet qua bereikbaarheid met rolstoelen. Vrijwel overal kan men voor de deur parkeren en alles is gelijkvloers. Dus even later zaten we lekker buiten op het terras van Hollywood. De karaoke-avond was net begonnen en Debby van kapsalon Chadé deed de bediening. Dik en Moraima kwamen al vrij snel en even later ook de man uit Barber, Teus. Deze was net weer hersteld van een griepaanval, hij had nog een halve graad verhoging, maar deed toch dapper mee. Later kwamen Krijn en Gerbys ook nog langs. Om een uur of 2 kregen we honger en wilden naar El Rincon de los Artistes, de voormalige Pinguino d'Oro. Helaas was deze supersnack dicht en gingen we naar Denny's. Hier verorberde de man uit Barber met een halve graad koorts nog een Porterhouse steak. Als hij nu nog niet helemaal beter is...

Last but not least is er natuurlijk een nieuwe Aimee-story, dit keer over haar belevenissen bij het kopen van een leren bank. Casa hoopt dat zij bijgekomen is van de vermoeienissen. En wenst verder alle lezeressen en lezers een hele fijne week toe...

Wij schrijven zondag 17.01.1999 ongeveer 13:11:09. De CasaSpider heeft er al weer heel wat type-uurtjes opzitten. Voor diegenen die het CasaNews niet op reguliere basis checken, de verhalen over de beklimming van de Christoffelberg met als afsluiting het pannenkoeken eten bij Teus en de rondvlucht met Cor staan in het vorige nieuws. Klik hiervoor op de CasaNews History button. Deze week begint dus op dinsdag.

Belangrijkste gebeurtenissen waren het afscheid van Verina, op woensdag, en Piet, op donderdag. Zij zijn nu beiden weer in Utrecht. Het was een fijne vakantie en de Spider heeft het idee dat Curacao toch wel een warm plekje bij hun gevonden heeft... Het vliegtuig dat donderdag aankwam en waarmee Piet later zou vertrekken had nog een speciale gaste. We praten hier over Wanda, de zus van Ron. Ook de moeder van Ron kwam donderdag aan, maar nu gaat het even over Wanda. Zij heeft de hoofdrol gespeeld in twee afleveringen van All You Need Is Love. En gezien haar opvallende verschijning beloven het weer een paar leuke weken te worden. Maandag gaat de Spider kennis met haar maken, want dan komt hij thuis bij Ron en Sandra.

Over thuiskomen gesproken. Deze week het verslag van De Spider komt thuis bij... Jeroen en Laura. Klik op de Thuis! button en treedt binnen in hun leven. Het is nog steeds een beetje experimenteren naar een juiste vorm, voorlopig lijkt, let wel: lijkt, er geen structuur in de reportages te zitten. Schijn bedriegt.

Onze correspondente in Delft, de oplettende lezer weet onmiddellijk dat het hier Aimee betreft, heeft een nieuwe column geschreven. De Spider is blij dat zij haar draai gevonden heeft en weer als vanouds produceert.

En er zijn weer vele foto's te bewonderen. De volledige albums van de beklimming van de Christoffelberg op 10.01.1999 en de rondvlucht met Cor op 11.01.1999 staan in het Pictures menu. Neem de lange downloadtijden voor lief en bekijk ze (de foto's).

Over downloadtijden gesproken. In het vorige CasaNews stonden wel erg veel foto's en dus moest er lang gewacht worden voordat de pagina geladen was. Daarom dit keer minder foto's, om precies te zijn één. Dat kon de Spider toch niet laten. Tijdens de vakantie van Piet en Verina was de Golf namelijk al erg aan het vervuilen. Diamond Piet had het al over een bijzondere striping. Op zich was dat niet zo erg, maar de achterklep was ook erg vies, om niet te zeggen ontzettend goor. Wel, iedere keer als er tassen of andere spullen achterin moesten, speelde zich een soort spel af. Ten eerste wie de klep open moest maken en daarna wie hem dicht moest doen. Vaak was het een kwestie van snel naar je plaats lopen en je deur alvast dichtgooien, dan moest de achterblijver het vuile werk doen.

Dit schouwspel was de gehele vakantie te bewonderen. Wel, Piet was nog geen dag weg of de CasaSpider liet zijn auto van binnen en van buiten wassen. En het resultaat mag er zijn. Daarom bij deze een foto van de Golf met schone achterklep...

Schoon he?

Ja, wat glimt hij mooi op het dak, of niet soms...

Zaterdagavond was het afscheidsfeestje van Cai en Yvonne. Het zal stil worden op het eiland als zij op 20.01.1999 vertrekken, eerst voor een vakantie naar de Verenigde Staten en daarna definitief naar Nederland. Jammer genoeg had Yvonne niet het rode jurkje aan waarmee zij 3,5 jaar geleden in onze groep binnendrong. Met een beetje geluk kan de Spider hier nog een foto van maken, het is de moeite waard... :-))

Tja, als je op een eiland woont moet je eraan wennen dat mensen weggaan, dat er afscheid genomen moet worden. Mooi, de CasaSpider gaat nu als een dolle stier genieten van zijn welverdiende rust. Let op de updates!!!

Hasta luego,

The CasaSpider.