Casa Nieuws 11.04.1999

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #01, 11.04.1999 / 20:12:16
En daar is de eerste update alweer, wat een tempo! Het betreft het item De Spider komt thuis bij... Walter en Bathman. Ga naar het Thuis! menu of klik op de link. En blijf het nieuws volgen, het zijn enerverende weken...

Wij schrijven zaterdag 10 april 1999 ongeveer 20:17:30. Uit het relatief hoge aantal hits op donderdag en vrijdag mag de Spider de conclusie trekken dat vele lezers al op een update gerekend hadden. Welk een misrekening! Maar hier dan een kersverse aflevering, ga er maar eens lekker voor zitten.

Er is een nieuwe Aimee, zij heeft een week verstek laten gaan. Omdat de Spider er toch niet was en Aimee zelf in de lappenmand zat, verkouden enzo. Maar daar is hij dus, het nieuwe verhaal, waarover Casa niet meer kwijt wil dan dat 22 april 1999 een belangrijke stap in Aimee's loopbaan zou kunnen worden, heel veel succes!

Behalve het verhaal van Aimee is er deze week een verslag van de SpiderVakantie in de Dominicaanse Republiek. Het verhaal staat hieronder in hetzelfde CasaNews, da's gemakkelijk... Er komt deze week nog zeker een update, het betreft hier het duo Soeperman en Bathman. Ingewijden weten ongetwijfeld wie hier bedoeld worden. Blijf het CasaNews dus volgen!!!

Vakantie Santo Domingo 01.04.1999 - 07.04.1999

Casa heeft er een leuke vakantie in Santo Domingo opzitten. Hij vertrok donderdagmiddag om twaalf uur. Helaas had het vliegtuig wat vertraging, wat tot gevolg had dat Lucy twee uren heeft moeten wachten. De tijd van Pasen wordt hier Semana Santa genoemd, deze week (semana) duurt tot en met zondag. Op vrijdag is vrijwel alles gesloten, zelfs de casino's, dus waren wij weer gauw in ons hotel Tropicana.

Republica Dominicana, zuidoostelijk gedeelte

Dat kwam goed uit want op zaterdag wilden we vroeg weg, eerst een auto huren en dan richting Punta Cana. Dit ligt helemaal in het oosten van het eiland. De wegen in de Dominicaanse Republiek zijn van onverwacht goede kwaliteit, alleen regende het nogal. Een tussenstop werd gemaakt in Higuey. Higuey is een soort bedevaartsoort, hier bevindt zich namelijk de basilica van de maagd Altagracia, de beschermvrouwe van Santo Domingo en misschien zelfs wel van het hele land. Vele mensen gaan hier minimaal eenmaal per jaar naar toe om een kaars aan te steken. Dit hebben wij dan ook gedaan. De basilica is een bijzonder gebouw, modern van vormgeving.

Basilica Altagracia, Higuey

Punta Cana ligt dan nog zo'n 50 kilometer verder. Dit gebied bestaat voornamelijk uit grote hotel- en appartementencomplexen die er vrij duur uitzagen. Wij kozen eieren voor ons geld en zijn iets naar het noorden gereden, naar El Cortecito. Hier hebben we een eenvoudig hotel genomen. Aangezien het etenstijd was zijn we meteen richting strand gegaan, dit gaat via een weg die lijkt op die naar Porto Marie, alleen dan wat stoffiger.

De tijd hebben we overdag vooral doorgebracht op het strand, Lucy moest nog leren zwemmen dus Badmeester Nijhuis heeft zijn kunsten kunnen vertonen. Tevens zijn wij begonnen met Nederlandse les (voor Lucy). Dit is zeer vermakelijk. Het uitspreken van Nederlands is nog geen sinecure, zo is gebleken. Hoogtepunt was het combineren van de zwem- en Nederlandse les en dan met name de oefening 'Onder Water'. Gevolg was wel dat Lucy na het zwemmen naar een Salon (kapperszaak) moest om haar haar te laten doen. Dat kost een uurtje, dat de Spider doorbracht met het lezen van Dominicaanse pulpblaadjes en af en toe een foto nemen, tot grote tegenzin van Lucy...

Een uurtje lijden voor de schoonheid...

's Avonds werd er eerst gegeten aan het strand, tegen zijn gewoonte in heeft de Spider alleen visproducten gegeten. Hoogtepunt was toch wel de laatste avond, met als voorgerecht camarones a la plancha (garnalen van de grill) en daarna langosta (kreeft), heerlijk... Na het eten werd er ergens geborreld in een barretje met typisch Dominicaanse namen als 'Zum scharfen Eck', waar men tot overmaat van ramp geen Presidente maar wel Bitburger verkocht. De Duitsers rukken op... Lucy gaf de Spider nog wat les in Santo Domingo manieren. De hele wereld dient namelijk te weten dat iemand uit Santo Domingo eraankomt. In de cassetterecorder zit dus steevast een Bachata-tape. Op het moment dat men nu een bar of andere gelegenheid nadert waar mensen buiten zitten, dienen tegelijkertijd de ramen naar beneden te gaan en de muziek op maximale geluidsterkte te worden gezet. Toen wij weggingen bij Zum scharfen Eck wilde Lucy nog wat water kopen voor in het hotel. Dit kon echter niet meteen bij het weggaan, neen, wij dienden eerst in de auto te stappen, ramen naar beneden en muziek maximaal, hierna kon de Spider het water gaan kopen aan de bar. Terwijl de aanwezige klanten waarschijnlijk allemaal dachten: 'He, dat is vast iemand uit Santo Domingo'...

Klaar voor...

Dinsdag moesten we helaas alweer terug naar Santo Domingo. Onderweg zijn we uitgestapt in La Romana bij Los altos de Chavon. De Chavon is een riviertje en op een berg daarnaast is een Middeleeuws dorpje nagebouwd. Dat ziet er heel authentiek en mooi uit. Tevens is er een soort museum/tentoonstelling waar veel wordt verteld over de geschiedenis van het gebied. In de huisjes werkt een aantal kunstenaars, die hun spullen ook verkopen.

De volgende tussenstop was het stadje San Pedro de Macoris. Hier hebben we een leuk poolbiljart centrum gevonden. Dat was bijzonder gezellig, een paar flessen Presidente erbij en poolen maar. Lucy had dit nog nooit eerder gedaan, maar had wel verbazingwekkend veel talent. De CasaSpider heeft nipt kunnen winnen met 3-2. Wel viel het Casa op dat af en toe de ballen iets anders lagen dan hij gedacht had, maar volgens Lucy was hacer trampas (vals spelen) in haar geval geoorloofd. Toen de Spider tegen haar zei dat hij niet geloofde dat zij voor het eerst poolde, antwoordde Lucy dat zij het wel al heel vaak op TV gezien had. Zij heeft toen altijd bijzonder goed opgelet...

Poolen in San Pedro de Macoris...

In San Pedro wist Lucy ook nog een winkeltje waar men verse, dus levende, cangrejo (krab) verkocht. Dus even later kwam zij terug met een zak met krabben. Deze leven nog en zijn aan elkaar gebonden met een stuk touw. De planning was dat Lucy deze 's avonds zou klaarmaken. Toen wij echter uiteindelijk weer in Santo Domingo in ons hotel aankwamen, waren wij dermate uitgeput dat we niets anders wilden doen dan slapen. De  zak met krabben werd in het ligbad gelegd, Lucy gooide er af en toe wat water bij. 's Nachts begonnen die krabben echter toch wat te stinken, dus de Spider stelde voor om de zak maar buiten te zetten. Wat bleek, sommige krabben waren niet zo goed vastgebonden en waren ontsnapt. Dus moesten wij om vier uur 's morgens die krabben gaan vangen. Dat is nog niet zo gemakkelijk want die krengen kunnen zomaar een vinger afknippen. Uiteindelijk was ook de brutaalste en grootste met behulp van een prullenbak gevangen en werd de zak buiten gezet.

Woensdag was helaas de laatste dag van deze vakantie. De auto moest worden teruggebracht, er werden nog een paar inkopen gedaan en toen zat het er weer op. Op de luchthaven Las Americas van Santo Domingo hebben we nog een uurtje samen kunnen zitten, genietend van de laatste Presidente. En daarna kon de CasaSpider alleen door de douane. Leuk is anders... Lucy wil samen met Luchiano naar Curacao komen, dus vanaf nu begint de strijd met de ambtenarij op Curacao. Dit levert zeker stof op voor de website...

De complete fotoserie, uiteraard streng gecensureerd, staat in het Pictures menu.

Voor de ge´nteresseerden volgen hier nog wat links m.b.t. Higuey, Chavon en Punta Cana.

http://laromana.com/higuey/ Higuey
http://www.iglesia.org.ve/virgena.htm Maagd Altagracia (Spaans)
http://www.dr1.com/travel/English/EastCoast.html Kusten, o.a. Punta Cana
http://www.travelfacts.com/tfacts/htm/dr/drsight.htm#sosua o.a. Altos de Chavon
http://caribbeansupersite.com/domrep/higuey.htm  

Hasta luego,

The CasaSpider.