Casa Nieuws 11.07.1999

 

Ja, Guten Tag allerseits!

Update #02, 11.07.1999 / 21:00:03
Wij schrijven zondag, jawel zondag, 11.07.1999 ongeveer 21:00:03. Het is ongelofelijk, maar de CasaSpider Website Update vindt dus weer eens gewoon op zondag plaats. Casa hoopt dat de talrijke bezoekers hierdoor niet uit het veld geslagen worden...

Wat is er niet gebeurd deze week, wel deze week is er helaas geen nieuwe Aimee story binnengekomen. Laten wij hopen volgende week beter nieuws te kunnen brengen. Aangezien het weer in Nederland nogal goed is, heeft de Spider zo'n vermoeden dat Aimee al haar vrije tijd op een terras of in ieder geval buiten doorbrengt. Groot gelijk natuurlijk!

Zo zie je ze in geen tijden, zo kom je bijna dagelijks over de vloer. De Spider heeft het hier over Mila en Jan. Twee weken geleden heeft hij daar al gegeten, maar vorige week maakte Mila Casa's favoriete kostje klaar: bruine bonen met kip. Dat kan zij als geen ander. Dus mocht de Spider weer op komen draven, ditmaal in gezelschap van Krijn en Gerbys.

Jan en Mila bekijken Update #01 van de CasaSpider...

En vandaag was het nog een keer raak. Ditmaal moest Casa foto's maken van de babykamer. Deze zullen dan verstuurd worden naar familie in Nederland, zodat ze daar een idee krijgen hoe de kleine hier gaat opgroeien. De 24 foto's zijn inmiddels naar Mila gemaild, n wil Casa het publiek toch niet onthouden...

Jan oefent het vaderschap met Kwek...

Ja, zo'n draagzak maakt van iedere man een echte Macho! De eend heet overigens Kwek, als men op zijn buik drukt (van de eend dus, niet van Jan) zegt hij een aantal keren 'kwek', maar dan wel op een leuke manier...

Nog meer nieuws, Casa heeft de laatste tijd vaak last van mieren. Als je ook maar een keer de verkeerde spullen laat staan, zit het betreffende bord of glas helemaal vol met mieren. Toch is dit ook wel interessant, men leert waar mieren van houden. Zo houden mieren niet van Spider's Chili con Carne. Maar wel van eiersalade en orange-juice. Wat staat er echter bovenaan op het verlanglijstje van de hormigas... Black Booster!!!

Sommige mensen is inmiddels wel bekend dat als de CasaSpider TV kijkt, dat het dan meestal naar Canal Sur is. Op zaterdag- en zondagmorgen zendt dit kanaal Nubeluz uit. Op zaterdagmiddag begint om 17:00 uur echter nog een leuk programma en wel Sbado de Corporn. Het is nog een programma uit de Dominicaanse Republiek ook. Afgelopen zaterdag trad Joe Veras op in dit programma en daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden.

Joe Veras in Sabado de Corporan...

De week werd in stijl afgesloten met het vooruit vieren van Roland zijn verjaardag, op zaterdagavond. Het was een gezellig feest met veel whiskey en nog meer knakworst. Gevolg was alleen dat Casa de zondag enigszins inert heeft doorgebracht, afgezien dan van het maken van de babykamerfoto's bij Mila. Affijn, morgen is Roland dus echt jarig, nogmaals gefeliciteerd names de CasaSpider!

Hasta luego...
CasaSpider

Update #01, 06.07.1999 / 22:30:41
Wij schrijven dinsdag 06.07.1999 ongeveer 22:30:41. Langzaam komt de Spider in zijn ritme. Nog even en de updates verschijnen weer gewoon op zondag, ja mensen, heb er maar vertrouwen in... Wel, wat is er allemaal nieuw. Om te beginnen is er een nieuw Aimee-verhaal. Een gek idee dat de Spider haar anderhalve week geleden nog gesproken heeft...

Vorige week is Casa op bezoek geweest bij Jan en Mila. Dat is altijd een belevenis, bijna altijd gaat er namelijk wat mis, waardoor de afspraak niet doorgaat. Dit ligt altijd aan Mila, maar dat weerhield haar er niet van om 's middags nog op te bellen of de afspraak wel doorging. Dat is toch wel de limit, als er iemand is die het recht heeft om dit te vragen was het toch de Spider wel! Affijn, toen hij dan om 18:30 aankwam bij La Quinta Villa's stonden Jan en Mila al buiten, er moest nog olie gehaald worden. Nu is dat op zich geen ramp, alleen is Mila erg dol op Golfjes. Dus even later zat zij achter het stuur van de CasaCar, alle instellingen zoals stoel en spiegels werden vakkundig gewijzigd en daar gingen we... Nu is Mila een automaat gewend, dus het ging allemaal een beetje schokkerig. De Spider probeerde zich in te prenten dat zijn tijd nog vast niet gekomen was, hij slaagde hier niet helemaal in.

Mila 'bestuurt' Golf...

Uiteindelijk ging alles goed en kon er begonnen worden met koken. In de tussentijd maakte de Spider een paar foto's van Mila's buik, aan het eind van deze maand is het zover en wordt de wereld verblijd (...) met een kleine Sierhuis.

En dit was nog VOOR het eten... :-))

Na het zien van de foto's vond Mila toch wel dat er ook een foto geplaatst moest worden van vr de zwangerschap. Wel, daar geeft de Spider graag gehoor aan...

Mila, Normelyn en Gisela

Afgelopen vrijdag 2 juli was het Dia di Bandera op Curacao. Casa was dit helemaal vergeten en dus aangenaam verrast toen collega Teus hem dit mededeelde. 'He, wat leuk, een dag vrij!'. Teus was wat minder enthousiast en wist de Spider weer snel met beide benen op de grond te krijgen: 'Ja, de laatste vrije dag tot december...'. Dat houdt de moed er echt in... :-)) Vrijdagmorgen moest Casa toch nog even werken. Er moesten tien nieuwe disks in het disk-cabinet. Hiertoe dienden tien oude disks het veld te ruimen. Dit is altijd een spannende aangelegenheid, voordat de oude disks verwijderd kunnen worden moeten de gegevens verhuisd worden. En dan is het zaak om precies te weten welke disks eruit gehaald moeten worden. De Spider had zijn camera bij zich en liet Alecio de eerste disk eruit halen.

Alecio ta saka e disk dje Clariion...

Deze foto zou wel eens van pas kunnen komen als later zou blijken dat er onverhoopt toch iets mis zou zijn gegaan... :-)) Gelukkig bleef alles werken.

's Middags was er een barbeque op Kleine Knip en het was tegelijk de eerste echte stranddag voor de Spider sinds zijn verblijf in Nederland. En het was bijzonder aangenaam. Hoffotograaf A.J. Peijnenborgh heeft hier foto's van gemaakt, wellicht worden deze in een later stadium nog geplaatst.

Zo, tot zover deze update. Met een beetje geluk deze week dus nog wat extra foto's...

Hasta luego!

Het is ongelofelijk, maar wij schrijven weer en wel 29.06.1999 ongeveer 22:05:16. Vele mensen hebben vele dagen vergeefs gezocht naar een update. Maar is het niet de aanhouder die wint? De Spider dacht het wl! Ach, met veel dingen is het zo, als men ze een tijdje niet gedaan heeft wordt het steeds moeilijk om de draad op te pakken. Klinkt dit niet bekend in de oren? De Spider dacht het wl!

Afgelopen zondag is Casa teruggekeerd van twee weken Europa: een week in Nederland en een week in Denemarken. Het waren drukke tijden waarin de dagen gevuld werden met cursus en conferentie en de avonden met het bezoeken van familie en vrienden en een feest.

Om met dat laatste te beginnen, het betrof hier niet zomaar een feest, neen, het was het 160-jarig verjaardagsfeest van vier mensen die allen dateren uit het geweldige jaar 1959. Jannie, Rene, Piet en de Spider kennen elkaar zo ongeveer sinds 1986 vanuit de oude Detam, tegenwoordig Cadans. Vorig jaar werd het plan opgevat om de mijlpaal die toch bereikt wordt met de 40-jarige leeftijd, gezamenlijk te vieren middels een groot feest. Wel, op zaterdag 19 juni is dit dan gebeurd in de Kleine Geer te Houten. Het was een prima feest. Ieder had een lijst met uit te nodigen mensen, de Spider beperkte zich vrijwel tot die mensen die banden met Curacao hadden. Dus verschenen globaal de volgende mensen (word niet boos indien de Spider jou vergeten heeft...): Aimee en Martin, Tanja en Riet, Tom en Henriette, Majlis, Cai en Yvonne, Ron en Sandra, Kitty en Samir en laatst but not least Lieke en Bas. Het was een bijzonder clubje, het enige probleem was om de aandacht te verdelen. De Spider heeft nu eenmaal de neiging als het iets later wordt om met n persoon in een of ander diep gesprek te geraken. Dit was nu niet mogelijk, zeker omdat er ook nog eens een groot aantal oud-collega's was komen opdagen. Desalnietemin heeft Casa een erg leuke avond gehad. En volgend jaar wordt hij gewoon weer 29... :-))

Aimee heeft trouwens haar column gewijd aan bovengenoemd feest, dus klik op het blauwe hart en lees de column!

Opvallend aan deze editie van het CasaNews is toch wel dat er geen foto's in staan. Dit komt omdat de CasaCamera in een dipje zat. Op onverklaarbare wijze is hij echter weer tot leven gekomen. Vanaf nu worden er dus weer foto's gemaakt. Diamond Piet heeft wel foto's gemaakt van het feest, deze zijn echter grotendeels mislukt. De Spider heeft overigens gelogeerd bij Diamond Piet en Verina en dat was weer een genoegen!

De vrijdag voorafgaand aan het 160-jaren feest was er nog een bowlingavond van Sql-Integrator. Afgezien van het bowlen was het best gezellig en daar gaat het natuurlijk om...

Mensen, de CasaSpider is moe en vindt dat hij nu zijn plicht wel enigszins heeft gedaan. Deze week (morgen?) volgt er nog een update over de perikelen die hij ondervond in zijn strijd tegen de Nederlandse Ambassade in Santo Domingo.

Hasta luego,

The CasaSpider.