Casa Nieuws 21.10.2002

Wij schrijven maandag 21.10.2002 ongeveer 21:39:22. Ik bereid u vast voor op de zoveelste update met veel foto's. Dit moet toch een keer stoppen, anders gebeurt dat wel met de ruimte die ik van mijn ISP krijg. Zoals gebruikelijk is de update van vorige week netjes te vinden in het CasaNews History menu. De tip van de week is om dat menu eens door te bladeren, doe met de tip wat u goed dunkt.

Jammer genoeg voor haar vele trouwe fans heeft Tanja het voor de tweede achtereenvolgende week af laten weten. 'Tanja, schrijf!', klinkt Casa's wanhopige oproep tot zijn favoriete columniste.

Tijd voor de update, die deze keer in het teken staat van de Curacao Triathlon.

Bijtende honden

Na de Spaanse les afgelopen dinsdag ging ik nog wat TV kijken om bij te komen. De honden waren even binnen en gingen vervolgens naar buiten. Na een tijdje hoorden we gekrab aan de deur, ze wilden toch weer naar binnen. Vooruit dan maar.

Nu zat ik in mijn leunstoel met uitklapbaar voetenbankje. Doktersvoorschrift. Zodra de deur openging stormden Scooby Doo & Spider naar mijn stoel en sprongen er tegenaan. Ik leunde naar voren, waardoor het voetenbankje inklapte. Helaas zat daar net Scooby Doo's voorpootje tussen en nog helazer was dat ik dat niet in de gaten had. Wel hoorde ik Scooby flink kermen. Ik dacht 'kom, ik zal hem eens over zijn kopje aaien, misschien helpt dat'. Tot mijn verbijstering en woede beet het kreng mij in mijn linkerbovenbeen. Gelukkig kon hij daarna uit de voetbankklem ontsnappen.

Spider ligt er al net zo ongeneerd bij als de CasaSpider himself

Na de wond met zeep te hebben schoongemaakt kalmeerde ik langzaam maar zeker weer. En ach, het was eigenlijk mijn eigen schuld kan ik na een week wel toegeven. 

Maar het kan erger. Afgelopen vrijdag verscheen collega Sidney ietwat gehavend op zijn werk. Ik hoorde hem bellen voor hechtingen en tetanus-prikken en vroeg wat er was gebeurd. Wel, Sidney's hond was 's nachts een ommetje gaan maken en kwam in een tuin met twee kwaadaardige honden terecht. Twee tegen een is niet eerlijk en daarom sprong Sidney ertussen. Nu ligt zijn been open en heeft hij flink wat beetwonden op zijn arm. In ieder geval een hoop meer dan het minuscule gaatje bij mijn knie.

Curacao Triathlon

Zondag om vier uur 's middags vond de Curacao Triathlon plaats op Porto Marie. Ik was daar nog nooit gaan kijken en daarmee heb ik al die jaren toch wat gemist. Het is een bijzonder gezellig evenement, waar ook nog eens diverse bekenden en collega's aan meedoen.

Het publiek was prominent aanwezig: Ino, Wim en Lucy

Voorts is het een sterk verkorte versie van de triathlon, waardoor er altijd wel iets gebeurt. Als de laatste zwemmer het water verlaat, keert de eerste fietser alweer bijna terug. Zowat alle niet participerende bekenden en collega's komen kijken bij de triathlon. Vorig jaar nog waren wij verbaasd dat er vrijwel niemand op het Mambo Happy Hour aanwezig was. Nu niet meer.

Elegant als een school dolfijnen vertrekken de athleten

We waren exact op tijd om de zwemmers aan hun 750 meter te zien beginnen. Het was een mooi gezicht, al die crawlende mensen in de met zon overgoten zee. Nou ja, er waren er ook een paar bij die zich met de schoolslag moesten behelpen.

Over het algemeen ging het zwemmen goed, alleen SQL Integrator directeur Kees heeft hier een broertje dood aan. En zo kwam hij ook uit het water, meer dood dan levend. Aan de andere kant is zwemmen Roland's sterke kant, minder dan een halve minuut na de eerste klom hij reeds aan land. De overigen zaten er ongeveer tussenin.

Roland noteerde een uitstekende tijd op het onderdeel zwemmen

Het fietsen heb ik niet zo bijzonder goed gevolgd, ja zeg, het is warm en er moeten wat Polartjes gedronken worden natuurlijk. Gelukkig was ik wel op tijd om Paloma te zien finishen met haar fiets. Op dat moment lag zij op de derde plaats als ik het wel heb, maar het lopen is haar sterke punt, zoals later ook zou blijken.

Paloma rukt op en wordt aan het eind toch nog eerste

Vooraf was er reeds wat competitie tussen Walter en Barbara. Zij zouden een Titanenstrijd gaan uitvechten. Nu ja, als u Feyenoord tegen Helmond Sport 13 een Titanenstrijd noemt, ja dan was het een Titanenstrijd. Barbara maakte gehakt van Walter. Op zich trouwens geen schande, bijna had zij haar Roland ook nog te grazen genomen. Volgend jaar waarschijnlijk.

Barbara zag er nog opmerkelijk fit uit na haar gewonnen Titanenstrijd

Inmiddels kwamen de eerste lopers binnendruppelen. Paloma had inmiddels resoluut de kop bij de dames overgenomen en finishte als eerste dame en als 18e over-all. Barbara werd over-all 58e, maar binnen haar categorie eerste. Dat was achteraf niet zo moeilijk, want zij bleek de enige deelneemster in de categorie dames 20-29 jaar.

Deelnemer Zwemmen Fietsen Lopen Totaaltijd Plaats
Teun Veken 13:06 40:41 25:03 1:21:31 1
Peter Cuppen 19:16 51:39 31:06 1:47:17 38
Roland Becht 12:48 55:14 39:59 1:52:13 50
Walter v. Geffen 18:59 1:05:17 38:48 2:08:07 73
Kees Barneveld 24:08 1:12:16   2:20:37 85
Deelnemer Zwemmen Fietsen Lopen Totaaltijd Plaats
Paloma H. 16:48 50:43 25:21 1:35:37 18 (1e dame)
Barbara D. 21:35 55:57 34:27 1:56:36 58

Opgemerkt dient te worden dat de omkleedtijden niet in de tabel zijn opgenomen. Voor de volledige informatie m.b.t. de uitslag wordt verwezen naar dit pdf-file, dat van de Curacao Triathlon website afkomstig is.

Kees had duidelijk behoefte aan opvang. Simona voorzag hierin.

Een leuke en sportieve middag, voor sommigen dan toch. De volledige fotoserie is te vinden in het Pictures Menu. Ook collega Wilbert heeft uitvoerig staan fotograferen.

Tot Slot

Vandaag is het Antillendag, waarschijnlijk voor het laatst. De Antillen gaan namelijk krachtens het regeer-accoord uit elkaar vallen. Sint Maarten staat al te popelen. Maar wees niet bevreesd, inwoners van Curacao, de vrije dag zal ongetwijfeld blijven bestaan. Wellicht krijgt hij een andere naam, maar daar zitten wij niet zo mee.

Chica de la Semana: Camila!Door de triathlon was onze zondagse stranddag in het water gevallen. Bijna gebeurde dat ook met de vrije dag vandaag, want de hele ochtend regende het. 's Middags gelukkig niet, want Lucy heeft twee bijzondere exemplaren van het type Chica de la Semana op de kop getikt. Het zijn een moeder en een dochter, die beiden in de bovenste regionen van de ChicaPoll thuishoren. Overdag had ik tijd om La Chica Merengue te updaten en het meisje van de week is geworden: Camila! Zij komt uit de Dominicaanse Republiek en er kan op haar gestemd worden.

Dan is het de hoogste tijd voor een extra link en wel naar de website van Frank H., alias Fred Grim. Een leuke website, Frank schrijft namelijk bovengemiddeld. Erg grappig aan Frank is overigens dat hij zich nogal heftig afzet tegen Feyenoord en Lee Towers, met name als deze het Feyenoord lied ten gehore brengt. Ook heeft Frank iets tegen weblogs, waarschijnlijk denkt hij dat weblogs in Rotterdam zijn uitgevonden, wat best wel eens zou kunnen. Neem eens een kijkje op deze site, die uiteraard ook in de CasaLinks is opgenomen.

 Wel, hiermee is wederom een einde gekomen aan deze update. Onder het inmiddels legendarische motto Zeg nooit nooit raad ik u echter dringend aan om te blijven kijken.

Hasta luego,

The CasaSpider.